Налисники 0,5 л молока 2 яйця 2 ст.л. олії 1 ст.л. цукру 200 г борошна дрібка солі Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте олію, перемішайте. Тоді додайте молоко, знову добре перемішайте. Тепер додайте борошно, збийте віничком або міксером. Тісто на млинці готове.
Приступаємо до смаження. Розігрійте сковорідку, трохи змажте олією. По центру налийте достатню кількість тіста (залежить від пательні), покрутіть пательню в повітрі, щоб тісто рівномірно розподілилося. Коли нижня частина млинця стане золотистою, переверніть млинець на іншу сторону. Смажте з іншої сторони дуже коротко, секунд 10-15. Зніміть млинець з пательні і перекладіть на велику пласку тарілку. Смачного!
рецепт домашнього згущеного молока Молоко - 250 мл Молоко сухе (бажано, знежирене) - 1 1/2 скл. Цукор - 1 1/2 скл. Отже, все просто! Для початку приготуємо необхідні нам продукти - молоко сухе, звичайне молоко і цукор. змішаємо це все віночком. півтори склянки цукру, півтори склянки сухого молока і 250мл молока цільного. Наше згущене молоко готуватиметься на водяній бані, тому змішуйте інгредієнти в невеликій каструльці або в металевій чашці. Поставте велику каструлю з водою на плиту і доведіть воду до кипіння.Тепер занурте в каструлю з киплячою водою каструльку (або чашку) з сумішшю. Варіть згущенку на водяній бані протягом години, зрідка помішуючи. через годину домашнє згущене молоко готове! Смачного
Інгредієнти: сир (18% жирність) - 600г; яйце - 4 шт.; борошно (або манка) - біля 3 ст.л.; цукор - 100г; полуниця - 300г Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром до блідо-жовтого кольору, додати сир і борошно. Ретельно все перемішати. Полуницю промити, обсушити. Якщо ягоди дуже великі, розрізати на половинки. Обваляти полунички в борошні, щоб ягоди припудрилися, і додати в сир. Обережно перемішати, щоб не травмувати ягоди. Яєчні білки збити до м'яких піків, додати сир і акуратно, зверху вниз перемішати, щоб білки не осіли. сирну масу Викласти в змащену маслом і припудрену борошном форму. Випікати при 180С близько години. Готовий сирник залишити охолоджуватися в духовці. Розрізати на шматочки і подавати зі сметаною.
Манная каша Главное, что нам необходимо знать, что манка – это не крупа, а мука из твердой пшеницы крупного помола. Варится она легко, разваривается быстро, но в этом-то и таится опасность. У манной каши есть всего два главных секрета: варить быстро и четко соблюдать пропорции: 1,5 стакана манки 1 литр молока
Манку нужно засыпать в кипящее молоко и делать это через сито. Тогда каша не образует противных комочков. Варим 2 минуты на сильном огне и 10-15 минут под крышкой на выключенной конфорке. Каша обязательно должна настояться, тогда она приобретет свой особенный молочно-маслянистый вкус. Крупинки разбухнут и сделают похожей ее на другие каши из круп. Не волнуйтесь, если после 2-х минутного кипения каша еще не загустела. Она обязательно распарится, так как температура молочного пара под закрытой крышкой выше, чем просто у кипящего молока. Так что пока каша настаивается – она доваривается. Помешивать обязательно! Да, пока каша стоит на огне ее нужно постоянно мешать. Все 2 минуты. Чтобы не пригорела.